Som om vi aldrig skulle få se den mer igen

När värmen ligger på blir man lätt frånvarande. Finns ingen tid att sitta vid datorn när alla solstrålar måste tas till vara på. Svensk sommar, man vet aldrig när det vänder igen. Vi svenskar lapar sol som om vi aldrig skulle få se den mer igen.

Mitt lilla sug efter öl i fredags slutade på uteserveringen på Alexander. Kall öl, fint väder och trevligt sällskap, kan inte klaga, och gör det inte heller.

På lördagen var det dags att åka ut med båten. Av olika anledningar så ändrades det i sista sekund. I stället hamnde vi i Vårdsätra tillsammans med Uppsalas barnfamiljer. Det blev ett kort besök för att sedan ta oss hem och samla nya krafter. Va fan, vi drar till Gröna Lund!

Hjärtat vann 3 kg Ahlgrens och jag vann som vanligt ingenting. Köpte mig en polkagris och en sån där stor klubba. Jag köpte mig en egen vinst:) Precis som vanligt är det ingen som vågar åka några av de roliga karusellerna. Så jag kunde inte mer än att sukta åt alla skrikande människor med fötterna i vädret. Men några roliga och fartfyllda färder blev det. Vilda musen var ju helgalen! Inte undra på namnet. Låter lite smått suspekt dock, haha. Berg och dalbanan var ju kalaskul. Skulle dock velat testat den nya. men har lite svårt att se nöjet i att åka själv. Antingen sitter man själv och är stel som en pinne och ser totalt malplacerad ut, rädd för att skämma ut sig. Eller så åker man själv och skriker för full hals och skiter i vilket, och blir förmodligen tagen för en galning på rymmen.


Söndagen bjöd på bad i Fjällnora som sagt. Även lite shopping till sovrummet. Stendött på stan i värmen vid 4 tiden. Förståligt. Kvällen avslutades med ost och kex.

        
Måttligt med bilar i Fjällnora!


Sovrummet börjar ta form, inte mycket kvar. Och i morgon kommer golvet. Än så länge kan jag visa en bild på hur sovrummet såg ut när vi flyttade in. Lite kvar att fixa i sovrummet innan ni får tjuvkika, men det börjar närma sig före och efterbilder. Stay toon:)

Ordning och reda...






Tills vidare - Nu jobbar vi på tills helgen kommer

Rebecca


om inte det var skäl nog att fira

Räkwok med nudlar. Får bli dagens middag i brist på kreativitet. Medans jag legat hemma och jäst framför Tv´n och bläddrat i Ellos höstkatalog i 1,5 h timme (som förövrigt bara innnehöll skit), så har hjärtat jobbat och är nyss hemkommen.
 
Åter en hel helg med ledighet. Har lagt två öl på kylning i frysen. Tänkte att vi måste fira den kommande helgen som bjuder på riktigt glassigt väder. Och om inte det var skäl nog att fira så hade jag hittat på något annat för att få smutta på en iskall öl idag.

Jobbat, idag igen. Kanske inte så stor bedrift enligt många, snarare vardag. Och ja, för mig också, men kanske inte lika intensivt och på schema. Orkar gentligen inte jobba, inte plugga heller för den delen. Så vad det ska bli av mig återstår att se:)

Nu väntar helgen, och söndagen är bokad för bad med ingenjörsparet i Fjällnora. Lördagen är öppen och liksaså kvällen.


Egypten 2009





Tills vidare - Inte illa pinkat av en trähäst

Rebecca

Lillebror fyller 17

Nämen, nu ekade det nästan i bloggen. Näst intill förskräckligt dålig uppdatering!
Här har det jobbats. Working woman.

Vilket grymt sommarväder! Nästan lite fashinerad här på andra sidan skärmen, väntar bara på bakslaget. Trots detta väder går det bra att jobba. Och det är med inte allt för stor vånda jag tar mig upp på morgonen för att jobba. Vi har ju faktiskt privilegiet att vara ute på jobbet. Gamlingarna, trots deras häpnadsväckande åldrar, älskar ju också den svenska solen. Så det blir massa tid ute på gården. Sen kan jag inte påstå att man får märkbart med färg i jobbarbyxor och en T-shirt  som  sitter som en säck:)

Igår hade jag mig en ledig dag. Mamma och jag laddade kylväskan med jordgubbar, frukt, salladsmackor och negerbollar. För om man inte åkte till badstranden på en ledig sommardag med gassande sol så hade man blivit dumförklarad. Och det var såklart lika trevligt som det låter. Dock ångrar jag mig att jag inte hoppade i plurret. Jag gillar inte riktigt att ligga och lapa sol utan möjlighet till bad. Blir så yr och illamående. Och eftersom mamma hellre ligger och friteras på filten än att göra sällskap och jag inte ville trängas med 17 barnfamiljer vid den lilla strandkanten så fick det vara. För den här gången.

Nu är vi bjudna hem till mamma på middag. Lillebror fyller 17! Fasiken, han är ju min lilla gullplutt. I mina ögon kommer han alltid vara den där vithåriga lillkillen som inte hade något emot att mysa lite med storasyrran. Men ni vet ju själva hur stor man tyckte att man var när man var 17. Så idag vet jag inte om han själv skulle anse sig vara min gulleplutt:)


Grattis!!
Lillebror en gång i tiden



Tills vidare - älskar att vakna när solen sipprar in genom persiennerna

Rebecca

Grillning är väl givet på midsommar!


Midsommarafton blev kalas.
Alldeless lagom. Gamla hederliga Fiffin & Anna kom på finbesök. Över 1 år sedan vi hittade på något tillsammans.
Och då kunde det se ut såhär:

Var riktigt kul att se deras små trynen igen. Jocke hämtade paret i stan för att sedan åka och handla. Grillning är väl givet på midsommarafton. Och med fruntimmerna vid grillen blev det en liten härlig svart yta på det mesta. Vi åt, dansade och lyssnade på musik. Grannarna var inte helt glada över musiken
som flödade från varje balkong. I detta höghus förekommer detta fenomen tämligen ofta, och så också denna dag. Jag och hjärtat fick oss sedan ett par
riktiga omgångar av ingenjörerna i spel. Timmarna gick och tankarna på att dra
vidare var som bortblåsta och tillslut var det natter och dags att tänka på refrängen.
(Bilderna kommer)

Tack igen för en kanon midsommar!
Hoppas på nya upptåg inom en snar framtid.



Förövrigt har jag idag kört ett 12-timmars pass på jobbet. Aldrig något man ser fram emot, men det är oftast lugnt och skönt på helgen. Imorgon börjar jag på sommarschemat. 2 veckor och 6 dagar kvar tills vi åker!!

Tills vidare - det vankas fint väder denna vecka!

Rebecca

Midsommarafton


Igår köpte jag med mig jordgubbar och åkte hem till Proppen för uppdatering. Var för länge sen sist. Åt jordgubbar, snackade skit, rökte, satt vid datan. Allt i vanlig ordning:)
Alltid lika trevligt att få sig en dos av den jäntan. Egentligen tror jag alla skulle behöva det!

Väl hemma sen igen gav jag och hjärtat oss på sänggaveln. Den är nääästan klar. Snart så, snart så...

Idag tog vi oss en lugn start. Sov ut ordentligt. Åt marmeladmackor och drack te´. Sen var det dags för storstäd. Ja, på midsommarafton. När man nästan får damm i maten är det dags att städa;)
Hjärtat är dock inte den tacksammaste att städa med. Blir lätt att han lallar iväg och fastnar med någon småpill som likaväl kan vänta. Tre gånger hade han bara ömsom gått och satt sig vid datan. Och då står jag och skurar golvet på toaletten och hänger tvätt. "Jag måste bara aktivera mitt svenskaspel-kort". Hmrf.....

Nåväl, idag är det exakt 2 år sedan jag och hjärtat träffades för första gången.
Midsommarafton 2007.
Midsommarfest i Rasbo. Det var faktiskt kärlek vid första ögonkastet. En sån där smygkärlek. Lite blygt hängde vi ihop på kvällen och dagen efter. Sedan tog det inte ens 2 månader innan vi var tillsammans.


  

Midsommar 2007!






Tills vidare - trevlig midsommar!

Rebecca


Hemmabygge

Jag har länge sagt att jag ville ha en vadderad sänggavel som vi själva skulle klä med tyg. Har suttit och finulat på vad man skulle använda för skiva, vaddering och om jag ville ha knappar och dyl. Sen så för inte så länge sedan på roomservice så gjorde dom en vadderad sänggavel! Kanon! Då slapp jag fundera mera. Så det är vad jag och hjärtat bökar med nu. Halvägs mot mål. Har vi tur blir den klar idag. Kommer bilder med slutresultatet inom en snar framtid:)


Vill gratulera lillasyster som har fått sommarjobb! Som hon har kämpat, och till slut gled hon bara in på ett bananskal. Kommer sälja barnkläder på Name it. Skulle inte kunna tänka mig ett mer passande jobb för den tösen.

Congrats´!






Tills vidare - Lycka till!

Rebecca

ett helvete

Har försökt 3 gånger att uppdatera bloggen men det har bara krånglat. Nu försöker jag en sista, sen får det vara!

Igår var ett rent helvete. Hjärtat skjutsade mig till apoteket strax innan det stängde. Men det tar ett par timmar efter att man tagit medicinen innan allt lugnar ner sig igen. På slutet låg jag på badrumsmattan bredvid toaletten och tänkte: nu dör jag. Hjärtat tvingade mig isäng och gav lite avslappnande huvudmassage. Till slut somnade även jag. Vaknade tidigt i morse och måde tipp topp. När man har mått sådär riktigt dåligt får det mig att uppskatta att man faktiskt annars är pigg och kry, men även förbanna mig själv för att jag inte tar hand om min kropp och hälsa bättre.

De ringde från jobbet i morse så jag hoppade in och jobbade 15-20.30. Sen blev det en omgång Buzz hemma hos Tobbe & Sandra. Tydligen inte min starka sida....

I morgon är jag ledig. Sen är det midsommar, vad tusan händer då!?


Tills vidare - Ta hand om er!

Rebecca

Frid


Låt det idag finnas frid inom dig.
Må du lita på din tro att du är exakt var du är menad att vara.
Må du använda de gåvorna som du har fått, och ge vidare den kärlek
som har givits till dig.
Må du vara tillfreds i vetskapen om att du är värdefull.
Låt den närvaron sätta sig i din kropp, och ge din själ friheten att
sjunga, dansa, lovorda och älska .



Tills vidare - God morgon! :)

Rebecca

Likt världens bakfylla

Jag tänker inte berätta när eller var jag, till slut, somnade i morse. Jag mår fortfarande bedrövligt och ligger i soffan som ett kolli. Jag som hade tänkt göra lite nytta idag, men det ser ut som jag kommer bli sängliggande fram tills senare i kväll. Illamåendet är inte på grund av graviditet, jag lovar! Jag käkar en medicin och slarvig som jag är märkte jag inte att det var dags för nytt recept. Vips så var den slut i söndags och jag mår anus! Det heter med finare ord utsättningssymptom. När man tvärt slutar med ett läkemedel. (Ska ej förväxlas med beroende!) Tänk er världens bakfylla. Yr, illamående, svimfärdig, skakig...
Morsan ska fixa nytt recept, så snart så mår man som en människa igen.

Jag och hjärtat ska fixa lite saker till sovrummet sen. Berättar mera senare.




Tills vidare -  Carpe diem

Rebecca

Sömnlös

Kan inte sova. Kom hem från kära mor runt 12.
Mår så jäkla illa och jag vet att om jag lägger mig i sängen kommer jag må än sämre. Det börjar ljusna ute och gatulyktorna har sedan länge slutat fylla sin funktion. Kanske är det dags att säga god morgon?

Tre saker jag inte förstår mig på: De som använder disktrasan på golvet, mammor som låter sina småglin springa hejvilt och leva rövare, dagens teknik
Tre saker du inte visste jag kunde: Spy efter jag slängt i mig en påse godis på under 5 min, vända ögonlocken ut och in och forma tungan som en blomma.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Allt med Johan Glans och David Batra, Holy night med Celine Dion (jag vet, jag är en obotlig Celine nörd!), ditt hjärta.
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Dansa lindyhop (liknande jitterbugg), måla personporträtt och göra grymma bakverk.
Tre favoriträtter: Allt inom husmanskostens ramar. Men kyckling är en höjdare, stark mat och fisk:)






Tills vidare - prickikorv eller prickig korv?

Rebecca

Städarmåndag

Börjar bli dags att bocka igenom min att göra lista som jag skrev igår kväll. Med ett renoveringsobjekt kring halsen finns det alltid massvis att göra.
Upptäckte till min förvåning i morse att någon måste tagit sig in i lägenheten och lagt till en sista punkt på min lista. Hmm, suspekt....:)





Nej nu ska dammet bort från högtalarna. Dags för lite musik och på med städhandskarna.




Tills vidare - love is in the air

Rebecca

Vi svenskar

Visst är det härligt att vara svensk. Att vara flitig, punktlig,tycka om barn, älska naturen, undvika konflikter och vilja vara ifred. Och allt det där andra som är så svenskt.

Är det ändå inte typiskt svenskt att vi alltid finner oss i allt!? Kommer vi till en restaurang och finner något felaktigt i maträtten vi fått, så krävs det mycket innan vi säger ifrån. Vi vill inte ställa till med besvär.
Vi går och gnäller inför våra släktingar och vänner om hur dåligt vi har det och hur samhället behandlar folk felaktigt, men vi gör ingenting åt det. Vi hoppas att någon ska göra det åt oss.


Och inte heller tar vi kontakt med varandra. Känner vi inte varandra väl från början så har vi alltid säkerhetsavstånd och håller oss för oss själva. Vi tar inte gärna kontakt om vi inte blir presenterade. Och hellre står vi upp på bussen än att klämma in oss bredvid två främlingar. Solbrillorna spelar en avgörande roll. Att undvika ögonkontakt för eventuell konversation, eller är det för att vi hoppas att solen ska kika fram?

Visst vägrar vi dessutom erkänna att vi har några fördomar överhuvudtaget. I svenska ögon finns det inga skillnader mellan svenskar och utlänningar, och trots att han saknar vänner av jugoslavisk, grekisk, turkisk, finsk, polsk och ungersk härkomst, är han övertygad om att det är väldigt liten skillnad mellan dem och svenskar - förutom deras namn, vanor, att de odlar grönsaker i vardagsrummet, att de alltid har knivar, rånar banker och pensionärer, snor jobb från äkta svenskar, förökar sig som kaniner, slår sina fruar och pratar svenska som någon med munnen full av gröt.

http://www.alba.nu/Alba7_98/gunilla.html
http://www.sviv.se/index.php/phorum/action/view/f/211/i/15269/t/15269/cmd/read.f//iso





Eller!?



Rolig och relaterad läsning:


Svenskar - hur vi är och varför
av Gillis Herlitz









Tills vidare - hur är du?

Rebecca


Det sa: klirr!

Jo det är sant. Det stämmer faktiskt. Jag är en riktig spender! När guldpengar landar på kontot vore det väl ändå tragiskt om de stannade där och byggde bo? Eller hur!? Det liksom börjar klia lite i fingrarna och tankarna far iväg till alla fina saker jag skulle vilja ha. Och som jag då faktiskt skulle kunna köpa.
Jag är faktiskt också väldigt givmild. Sista pengarna spenderas mången gång på en kompis. Det är ingen fara jag klarar mig alltid!
Sen är det stor skillnad på att vara snål och att faktiskt inte ha råd! Och snål vill jag absolut inte kalla mig, men det där med att inte ha råd passar nog mer in på mig:)

Det sa klirr idag. Skatteåterbäringen. Tänk att jag fick den trots att jag var sent ute med mina kontouppgifter. Yes!
Så i det här pissvädret och med pengar på kontot kunde vi ju inte bara sitta hemma och uggla.
Vi åkte runt lite i Uppsala och shoppade lite. Vi åkte till Rusta och handlade inför resan. Sovsäckar, plast tallrikar och muggar, solskyddskräm, tandborstar, tvättmedel och lite annat skit som man kan hitta på Rusta. Sen var det givet. Favorit Plantagen. Köpte en blomma och en kruka och 2 blommor med kruka till mammsens köksfönster. Eftersom hon aldrig köper några är det lika bra att man gör det själv!

Hittade även ett par fräna dojor. Size 50+!
Synd på en så dålig bild bara. Det såg ju för helvetes skevt ut!! :D


Tills vidare - pengar på kontot mår ingen bra av ;)

Rebecca

Presenter

Här om dagen kom hjärtat hem med en fin liten överraskning till mig.  Oh, jag älskar överraskningar! Han hade köpt en svart liten skönhet från Samsung som jag ska ha med på våran resa, som går av stapeln om 4 veckor!! En liten söt MP3 med stort minne.
Till skillnad från min gamla tegelsten från 1928!
Tack så hjärtligt älskling!




Första helgen på länge som jag är ledig hela helgen, känns underbart. Nu ska jag inta kvinnans rätta plats (!?) i köket och fixa lite middag. Kött, lördagen till ära!



Tills vidare - play!

Rebecca

Spa och hemmatrix

Igår fick hjärtat en liten spakväll. Jag klippte av den långhåriga kalufsen. Gav honom hårinpackning, peeeling och ansiktsmask. Sedan var det insmörjning och massage. Han blev så fin!
Sen vad det gäller att klippa hår har jag inte en blekaste aning om hur man gör! Sån tur var har Joakim så tjockt hår att det räcker till halva Uppsala, plus att det är självfall. Så man kan nästan (observera nästan) klippa hur knasigt som helst. Men han blev fin. Sommarkort och fint!

Vad det gäller peeling så använder jag alltid socker. Ja, vanligt strösocker. Känns onödigt att lägga ut pengar på någon dyr kroppspeeling när man kan rota lite i skafferiet och få en minst lika bra! Blandar ut det tillsammans med duschtvålen och sen är det bara att skrubba på. I ansiktet blandar jag ut sockret med ansiktsmasken. Funkar kanoners!

För oss med älskade pormaskar. Sånna man man inte få för många av, eller!?
Jag brukar mortla 2 ipren och blanda med nån droppe vatten och sen smeta ut där det behövs. Låt torka och sitta på ca 10 minuter. Sen är det bara att skölja bort med ljummet vatten. Tadaa, mycket bättre!

Mina favoriter i badrumsskåpet:

    




 

Nivea -hårinpackning, 75 kr  
Neutrogena - ansiktsmask,75 kr
Wella - saltvattenspray, 150 kr
Kastanjevatten, 90 kr
Smiths Rosebud - lipbalm, 90 kr
Lee Stafford - torrspray,80 kr
The Body Shop - facemist, 125 kr






Tills vidare - vilken är din favorit?

Rebecca

Mardrömmar

Fy fan, rent ut sagt, vilken mardröm! Vilken ångest när jag vaknade. Definitivt den tyngsta hittills! Sån tur var vaknade jag i rättan tid. Nästan som om jag visste att nu orkar jag inte drömma mer, nu börjar det bli för jobbigt. Det var sekunden efter polisen tog mig. Jag slog upp ögonen för en sekund och konstaterade att jag var hemma, i min säng. Genast kändes allt mycket bättre. Men komiskt nog somnade jag om och hela kalaset fortsatte.

Vissa forskare tror att det beror på omedveten rädsla, medan andra inte är eniga. När man har en mardröm påverkas det autonoma nervsystemet. Vid stimulering av en del av detta sätter det igång svettsekretionen, och därför vaknar man ofta efter en mardröm med genomblöta lakan.




Tills vidare - sweet dreams

Rebecca

Shoppa hem

Det är ju så jäkla smidigt. Glutta runt lite på nätet, några klick och sen få hämta ut ett paket på posten. Närmare julafton blir det ju inte. Inredning är det som tar upp majoriteten av min tid framför datorn. Finns ju så oändligt mycket kraffs att titta på. Och hade man haft lika mycket pengar som Uppsalas backslickliga utger sig för att ha så hade det nog varit fullt med kul saker här hemma. Kuddar och ljuslyktor är något i alla fall jag inte kan få för mycket av. Typiskt tjejer, eller hur?Här är några kul sidor som jag brukar kika på:

honeyimhome.se

domoda.se
nuncinredning.se
inhousedesign.se
lobdesign.se
favoritsaker.se
houseofhedda.se

our-place.se


Sen så har ju alltid ellos och halens lite småkul saker.
Dessvärre så gick ju min favos inreda.com i konkan. Attans!



Tills vidare - nya kuddar kanske?

Rebecca


Herpes

Tänk vad många ungar det är som har sommarlov nu. Ja, tänk när man visste att man hade hela sommaren i ledighet framför sig. Lyx!
Lite mera bilder från systers student här nedan.

Gud vad konstiga drömmar man kan drömma ibland. Om det har med fantasi att göra är det verkligen inget fel på min. Drömde att jag och en tjej bröt oss in i en gammal kompis lägenhet och placerade lite herpesvirus på hans tjejs tandborste. Vad hände där liksom!? Haha!

Jobbade igår och ledig idag. Jobba imorgon igen. 16.30 - 21.30. Lagom pass. Men hur jag ska få ihop slantar till min och hjärtats resa som går av stapeln om mindre än 5 veckor är ännu ett mysterium. 4 veckor på resande got kräver en hel del pengar dessvärre. Snart ska vi vaccinera oss också. Sprutor. Outch!  Inte riktigt min grej. Jag är inte den som
bryter ihop och totalvägrar. Men när jag väl är där och det är dags för nålen att gotta sig i mitt kött, blir jag lite lätt skakis och behöver en lite stund för att samla mod. Och den där nålen vill jag inte gärna se!

Dags för Djurpolisen i Houston i vanlig ordning.









Tills vidare -  jag är inte dum, jag har bara lite otur när jag tänker

Rebecca

trött

Varit så fasansfullt trött de två senaste dagarna. Inte sovit ordentligt. Så igår, efter att ha frågat över 10 pers, lyckades jag få byta och jobba kväll idag. Istället för att börja kl. 7 börjar jag nu 13.30. Var ju fotboll och det igår så blev ju sent då med.

Nu ska jag strax till jobbet.

Kommer mera från Millans student snart:)


Tills vidare - sov ut!

Rebecca

Kära syster

Idag var det dags. Systers stora student.
Jag var bokad hemma hos morsan klockan 06 i morse för att hjälpa syster med make-upen.(tiden är anpassad efter deras fotografering 07.26!!) Självklart försov jag mig och systers stora dag började en aning stressigt. Och inte hann det bli färdigt heller. Men lika glad var hon för det när dansklassen 11.45 kom utspringandes på scen i den groteska kylan och blåsten. Dom var så tjusiga alla tjejorna! Och morfar grät. . Nu hade deras lilla Millan, även hon, blivit stor.

Hemma bjöds det på buffe´. Och Millan lite lagom rund om fötterna och hög på livsglädje kom sprudlandes hem. Det åts gott och skrattades.  Sedan var det dags för Millans ombyte inför kvällen. Dags för ny make-up och hårfixning, samtidigt som jag fixade kära mor inför hennes sväng om på Flurran. Även hon blev lika fin!

Jag och hjärtat har precis lämnad av syster och hennes Mikaela till en lokal där hennes klass ska har förkrök innan de ger sig ut i studentvimmlet.


Mikaela och syster ikväll!


Så till kära syster: Tänk att du som nyss satt och käkade tuggummin från marken och alltid ville sova bredvid storasyster i hennes säng, har tagit studenten idag! Det är en tid i ditt liv som tar slut men en ännu längre som börjar. Skolans alla år är slut. Men samtidigt tåls att minnas att livet är en skola, livet lär och vi som lär varandra är alla människor. Ta vara på allt gott nu och dansa skiten ikväll!

Älskar dig!






Tills vidare - sjung om studentens lyckliga dar´.....

Rebecca


Dagen D

På fredag är det de lyckliga studenternas dag. Tänk vilka förväntningar man hade. Då var det  ju dags för vuxenlivet att börja på rigtigt. Däcka som student vakna som arbetslös. En start som heter duga ;)
Har suttit och pulat med syrrans studentplakat. Är så trött på dom traditionella plakaten så jag spaceade till det lite.
Söt hon var Millis. Som en liten docka.




I morgon jobbar jag, 7.30 - 14. Gillar inte att gå upp tidigt på morgonen. Den ynka gnutta morgonmänniska jag var förut är som bortblåst. Till hösten blir det dags att söka nytt jobb. Fast tjänst och fast inkomst. Vill fortfarande jobba med människor. Ska klura lite på vad jag vill söka. Inte för att det direkt bara är till att välja och vraka...tyvärr.
Än så länge är jag glad att jag har hjärtat, som med en större inkomst, lånar ut pengar när det knakar i fogarna.



Tills vidare - don´t worry be happy

Rebecca

Tips på sommarläsning

Visst är det väl sommar nu?  Vi är ju inne i Juni nu men ändå känns det inte riktigt som man vågar säga att det är sommar än. Kanske är det för att 2/3 av det svenska året är mörkt och trist som det alltid känns som om det är vinter och man inte riktigt vågar ta ut segern när sommaren väl är här. Men nu är det faktiskt inte många veckor kvar tills delar av sveriges befolkning börjar ta ut sin semester.

Lata dagar på stranden, i hängmattan, i sommarstugan eller i båten ute på sjön. För många innebär ju detta även mycket läsning. Här kommer mina tips på bra sommarläsning!



 Snabba cash av Jens Lapidus.
Spänningsroman/ deckare

Vid det är laget har säkert de flesta läst den här boken och även tagit sig egenom uppföljaren Aldrig fucka upp. Men för den som inte har det, läs den! Stencool bok som tyckts ha fallit de flesta i smaken!

JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill.  Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.

Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.






Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Deckare
Även denna bok har säkert inte gått många omärkt förbi då den nu även gick på bio nydligen. En riktig sträckläsare. Lisbeth Salander är väl för jävla grym!

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. 




Den hemlige kocken -(det okända fusket med maten på din tallrik) av Mats-Eric Nilsson
Fakta
Du blir garanterat förvånad om inte förbannad efter denna bok.

Förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, smakförstärkare, aromämnen och färgämnen. Vad är det för något och vad fyller det för funktion?
Är verkligen den färskpressade apelsinjuicen så färsk? Är det tryffel i tryffeloljan?
Vet du egentligen vad det är du stoppar i oss? Vill du veta?







Box 21 av Roslund och Hellström
Kriminalroman
En av mina favoriter i deckarhyllan. En ung smart tjej som tar lagen i egna händer när boken gör en tvär vändning. Har en anings likhet med män som hatar kvinnor.

En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling -
är hon då god eller ond?




Tusen små bitar
av James Frey
Självbiografi (Roman? Har blivit hårt kritiserad vad det gäller just sanningbiten)
Egentligen kan jag inte riktigt placera vad jag tycket om denna bok. Allt i första person utan egentliga kapitelindelningar, utan anföringstecken, tankar och repliker flyter ihop. Sanning eller ej, jag kunde inte hjälpa att trilla dit för den skoningslösa och råa "verkligheten".

Tänk dig att du vaknar på ett flygplan. Du har ingen aning om var du har varit eller vart du är på väg. Ditt ansikte är sönderslaget och att du har blåmärken och sår på hela kroppen. Du har ingen plånbok, inga pengar, inget jobb. Polisen letar efter dig. Tänk dig att du bara är 23. Och att det har hänt förut?

Berättelsen om James vistelse på ett behandlingshem när han tar en sista chans att komma ifrån ett livslångt beroende av alkohol, kokain och crack. Så fysisk att den nästan stinker svett, spyor och panik.




Konsten att läsa tankar
av Henrik Fexeus

Fakta/ psykologi
En lite halvkomisk, lättläst och intressant bok för sommarens slöare dagar.

Konsten att läsa tankar är en humoristisk, insiktsrik handbok om hur man med psykologisk manipulation, sociala tekniker och förmåga att avläsa subtila ickeverbala signaler kan förstå, genomskåda och påverka andra utan att de märker något.Och vem vill inte besitta dessa kunskaper?





Vilka böcker rekomenderar DU!?






Tills vidare - trevlig läsning!

Rebecca

Kokosshoppen

Har precis bakat en kladdkaka med kokos. Här gillar vi kokos i alla dess utföranden! Tänk när dom hade marabou i kokos, fasiken var god den var. Men antar att den inte var lika uppskattad av hela svenska folket eftersom dom tog bort den sen. Vad det gäller kroppsvård och skönhet finns det en hel del att välja bland för kokosälskaren!

      

Läppbalsam - Yvesrocher.se - 30 kr
Hand tvål - The bodyshop - 98 kr
Hawaiian Tropic Tanning Oil SPF15  - Eleven.se - 105 kr
Bodybutter - The bodyshop - 165 kr
Shampoo - Fleurdesante.com - 50 kr
Jennifer Lopez parfym, Deseo - Parfym.se - 399 kr




Tills vidare - cocolicious

Rebecca

God morgon?

Att kika ut genom fönstret och skåda detta väder gjorde det väl kanske inte till en av mina bästa mornar. Vara ledig i det här vädret är ju inte så uppiggande.
Riktigt underligt hur vädret kan skifta bara över en natt. Känns som att det nästan inte borde gå.


Sitter på balkongen i morgonrock (!) och röker, känner mig nästan lite som SJP i Sex an the city. Förutom att jag inte får en slant för mitt skrivande;) Ja, jag röker. Äckligt. Men i brist på snus. Kan ju fråga sig varför jag då röker om det är äckligt? Har faktiskt inget bra svar på det förutom att jag är jävligt dum antar jag.

Idag måste jag städa i köket......

På fredag tar syrran studenten. känns som att det inte var så länge sen jag gjorde det. och då var det nästan 30 grader och jag höll på att svimma i raggarbilen. Hoppas det inte regnar på fredag i alla fall. Hoppas hoppas!



Tills vidare - dags att göra lite nytta!

Rebecca


Och vinnaren är...

 Idag är det min och hjärtats 5 månadersdag. Och det firade vi med......att jobba. Keeewl! Jag slutade 21.30 och hjärtat jobbade över och kom hem vid 9. Ingen riktig brakfest de 5 månaderna till ära men det är ju faktiskt klyshigt nog kärleken som räknas ;) Och den finns där. Lika mycket som alltid, om inte lite mer.

Läste väderprognosen för veckan. Önskar nog att jag inte gjort det. Mulet och regn, till och från, hela veckan ut. Är det för dåligt för att vara sant. Det återstår att se.


Tills vidare - solarium nästa?

Rebecca

kakor, katt och kalasväder

Vaknade vid 10 av att jag var kissnödig, idag igen. Smetade på lite solskyddsfaktor och drog med Millis, Chris och Lasse ut på en filt i parken. Käkade lite frukt och kakor, spelade kort och glassade i solen. Lasse däremot var den enda som inte riktigt tycktes gilla läget. Han är ju inte så förtjust i att vara ute. Även fast vi byggde en fin koja åt honom i skuggan.

Nu är jag uppe hos morsan och tar igen mig lite för att snart traska hem, städa lite och sen åka till jobbet. Känns pung att jobba när det är fint väder. Tänk om det fanns någon cool lag som sa att man måste vara ledig om det var 20+. Nice...


Tills vidare - imorgon blir det inte så bra väder va?

Rebecca

RSS 2.0