En sak är säker

Nyss hemkommen från jobbet.
Bäddat rent i sängen med massa nya fina sängkläder. Tändt lite ljus. Glider i nya pyjamasen jag fick av mor i julklapp. Stekt lite potatis och prinskorv (som förövrig måste vara gudarnas gåva till folket). Smuttar på en julmust. Avrundar med lite Marabou för att avsluta med en snus.
Laddar datan med seier och kryper ner under duntäcket.


En sak är säker. Bättre än såhär kan jag inte avsluta min dag!



Tills vidare - gillar inte "förhuden" på prinskorven dock.

Rebecca

Julafton i all ära

I tid med att hederliga människor stiger upp och börjar den nya dagen, då somnade jag. Lyckades hitta en sida där jag kunde titta på DH online. Och fastnade. Eget rum och bärbar dator (dessvärre från 1700-talet)...beroendeframkallande.

Inte mycket till julafton i år. Sovmorgon, öpnnade lite klappar och sen gick sista lasset med grejer till syrrans nya lya. Lite rött läppstift och göra sig julfin sen bege sig till jobbet. Hemma strax efter åtta, tog mig lite glögg och skinkmackor, snackade lite skit med morsan, städade och sen var julafton i princip över. Hanns dock med ett finbesök på kvällskvisten. :)

Morsan lullar runt med dammsugaren och sitter med ett gammal tanborste och skurar alla vrår i badrummet. Allt det vi inte gjorde innan jul.
Jag väntar fortfarande på min frukost på sängen. Antar att det försvann någonstans mellan alla dammråttor och skurmedel.

Dags att stiga upp, men sängen håller mig kvar. Ska nog joina moder på städfronten ändå, och ge själen en dos terapi:)




Tills vidare - städning är underskattat!

Rebecca





sista julrushen

Gårdagen bestod bara av massa flängande. Från 09.30 till 22.00.
Till läkaren, stan, hem, stan, IKEA, hem, gränby och systemet, hämta brorsan på stan, hem, hämta andra brorsan på träning, hem, handla, hem, lassa grejer i bilen och köra till syrrans nya lya - HEM! Fixa nya rummet och drickalite glögg med morsan. Pust! Slocknade ganska tidigt. Eller snarare väldigt tidigt med tanke på de senaste månadernas sömnruntiner.

Idag var det jobb på schemat, 12.30 - 21. Stig börjar med att ringa när jag är hemma och säger att dom undrar vart jag är, att jag redan skulle ha börjat, dålig mottagning och massa fniss... Så var ju självklart inte fallet utan Stig ville bara vara lite lustig. Kommer till jobbet där tjejeorna väljer att låsa in mig i köket i en halvtimme. Drygt! Jag är inte den som blir grinig i första taget. Men det var riktigt taskig tajming. Utan snus sen igårkväll......  Var sur som en barnunge efteråt. Men som sagt, hämnden är grymt ljuv tjejor, grymt!!:)


Patrik kom som vår allas räddande ängel. Åkte och fixade middag åt oss, snus till mig och bolagsbestyr åt tjejorna. Tack Patrik!:)

Åkte förbi mormor ikväll och önskade god jul. Mormor blir alltid lika stolt och klappar mig på kinden och säger att hon tycker jag är så duktig som tar hand om gamlingarna. Söta lilla tant.
Är så glad att jag både har mormor och morfar som fortfarande är pigga och glada, och framförallt kan ta hand om sig själva trots ålder. När man ser vad demens gör med människor blir man tacksam!
Kring jul kan det inte hjälpas att tänka på de dementa som inte längre känner igen sina anhöriga.
                                                                                                    Julafton 2006
Imorgon är det jobb....igen. 15 - 20. Jobbjul!




God jul kära vänner!
Kanske hinner ni kika förbi imorrn på självaste julafton.

Nu ska jag dricka upp glöggen innan den blir kall!





Tills vidare - Ta hand om er!

Rebecca
















                                                                                   julafton 2006


Efterlyst i samarbete med Kent






Människor försvinner spårlöst varje år. Kvar lämnas deras familjer och närstående som plågas av ovissheten. Idag premiärvisas en kortfilm som rockgruppen Kent gjort i samarbete med Efterlyst. Filmen fokuserar på dem som finns kvar och som alltid kommer att minnas.



Glöm inte att slå på TV3 klockan 21.55 och ge fyra minuter och 37 sekunder av ditt liv åt att tänka på dem som lever med saknaden och ovissheten efter dem som försvunnit spårlöst.



Åtta ouppklarade fall som alla har tagits upp i Efterlyst berörs i videon:

Yasmine Sassi, 7 februari 2007. Försvann utanför familjens bostad i Flemingsberg i södra Stockholm när hon skulle hämta tvätt.
Jacob Thorén, 16 april 2008. Jacob från Göteborg försvann tidigt på morgonen efter en utekväll med sina vänner. Föräldrarna hörde honom komma hem 04.23, då han åkte iväg med familjens bil. Bilen hittades i Stenungsbaden där också nyckeln låg slängd. Där slutar spåren efter Jacob.
Daniel Olsson Smith, 26 september 2008. Daniel försvann från sitt hem i Uddevalla efter att ha tillbringat dagen med sin familj. Bilen hittades olåst med alla Daniels tillhörigheter kvar. Han var skuldsatt och jobbade inom byggbranschen. Systern har utlovat en belöning till den som kan komma med avgörande tips men det har inte gett något. Polisen misstänker mord.
Victor Hasselström, 18 november 2009. Victor försvann under en utekväll på Dannes bar i Eskilstuna. Dykningar har gjorts i ån som ligger nära den krog där han spenderade kvällen men inga spår efter Victor har hittats. Polisen utreder mord.
Pia Byström, 14 november 2000. Natten mot tisdagen försvann den då 28-åriga Pia Byström från sin bostad på Tallhultsvägen 10 i Hagfors. Pia lämnade man och två barn efter sig. 
Sargonia Dankha, 13 november 1995. Sargonia Dankha misstänks ha mördats. Hon var 21 år när hon försvann och hade precis flyttat från sina föräldrar till en egen lägenhet i Linköping. Klockan  10.45 lämnade hon Riksbyggen i Linköping, där hon uträttat ett ärende. Klockan 11.30 skulle hon träffa en väninna i centrum. Väninnan väntade länge men Sargonia dök aldrig upp. En 45-årig man och före detta pojkvän har varit misstänkt och suttit häktad för försvinnandet men har friats.
Annelie Ojonen, 19 september 1997. Fem dagar efter försvinnandet hittades ett intressant spår på en gammal skjutbana alldeles intill Annelie Ojonens bostad i Hässleby på Öland. Ett handavtryck och orden ”HELP ME” fanns ritade i sanden.
Jasmina Jasharaj, 28 juli 1997. Den då 6-åriga Jasmina gick ut för att leka med några kamrater i Sävsjö. Men hon kom aldrig hem igen och hennes familj lever fortfarande i ovisshet.



Kortfilmen är en konstnärlig tolkning av de anhörigas sorg och inte ett redaktionellt inslag.

Regissör är Robin Robinovich.

Från TV3.se








Tills vidare - en för alla ....

Rebecca


Söndag i all ära

Imorgon måste jag masa mig till tandläkaren och laga framtanden... för tredje gången! Den där lagningen vill tydligen ge sig fan på att lossna. Suck!

Måste leta efter en mössa (som jag hade till låns, dubbelsuck) som är mystiskt försvunnen. Fixa nytt bankomatkort, eftersom nötterna skickat ut 2 bankomatkort som inte fungerat....Uäääh. Palla är precis rätt ord jusst nu, palla!

Jag mår inge bra alls. Mår illa. Sådär så det känns som om man ska spy. Vette tusan var det är. Sen är det någon jobbig känsla som ligger och gnager. Något som jag inte kan sätta fingret på. Great! Söndag i all ära huh?



Jag har ialla fall fortfarande kvar min fina mobil. Fungerande och i prima skick! Amen :)




Tills vidare - 2010 tack!

Rebecca

Fredag kväll





Tills vidare - juletid = julefrid?

Rebecca




Fredag den 18:e december

Minns inte ens i morse, allt var som en dimma. Feberns dimma. Tog mig mot min vilja till jobbet. Kändes som om mina bena skulle ge vika när jag gick av bussen. Men dom bar. Körde morgonrushen på jobbet, sen åkte jag hem.
Nu känns det tack och lov bättre, morgonen är alltid värst, men frisk är jag inte.

Självklart kunde jag inte slå mig till ro när jag kom hem heller. Började storstäda. Gick väl bra med tanke på gårdagens 12-timmars sömn. Utslagen? Antagligen. Har flera dagar på mig att kurera mig och hoppas att penicillinen kickar in.

Igår var det andakt på jobbet. Tycker det är ganska mysigt egentligen. Tror inte på något som heter Gud eller Jesus. Men kan vara ganska trevligt att bara sitta och lyssna lite när prästen helhjärtat babblar om allt vad julen är.. 


I dag är det fredag den 18:e december och lilla lillasyster fyller 19. Massa grattiskramar och sjuklingspussar till dig!








Giv mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.





Tills vidare -  meet me halfway!

Rebecca


4:e gången

För fan helt otroligt. Sjuk igen! Blir det 4:e gången nu denna höst/vinter. Whats up med mitt imunförsvar!? Come oooon!
Mamma tycker jag borde börja med en antibiotika kur. Och det min mamma säger är lag;) Påbörjast snarast!

Förövrigt jobbar jag på med mitt fullspäckade decemberschema.
Och nästa vecka får jag eget rum. 21år, nyseparerad, bor hemma med morsan, och överlycklig över att få eget rum. Det är livet när det är som bäst!
Lillsyrran med pojkvasker flyttar till Luthagen och jag får eget rum. Förfest på mitt rum gott folk...eller!?;)


Nej nu ska jag däcka i min soffa.
Sov gott nötter, ni som inte redan slocknat.





Tills vidare - Ceep it up

Rebecca

Du ska gifta dig för kärleken!

I ottan på jobbet:
Jag: Jag ska gifta mig rikt!
C: Nej urs Becca, säg inte så! Du ska gifta dig för kärleken!


Jag försöker argumentera för pengarna men får inget gensvar från C som menar att pengar inte gör en lycklig.

Scenario
- Vad är det Becca, du ser lite deppig ut!?
- Mm, jag vann 10 mille på Lotto igår...
- Men stackare!

Troligt? Klart man blir glad av pengar!
Sen är det där med att jag ska gifta mig rikt ointressant då jag inte är serriös. OM jag nu bestämmer mig för att gifta mig, någon gång, är det självklart i kärlekens namn! Punkt. Känns bara gött att slänga ur sig när det är knapert;)


Jag har fått en tjänst i Vänge bland mina kära kollegor. Samma dag som jag blev erbjuden en tjänst på Hasselparken. Som jag brukar säga: ödets ironi!
Jag valde att jobba i Vänge före Hasselparken. Valde med magen och hjärtat. Men det gulliga priset jag får betala blev som lyder: jobba 8 helger på 12 veckor!
Det är två olika halvt sugiga rader som har slagits ihop, därav drömschemat.
Detta gäller januari - mars. Om jag får fortsatt efter det blir det annat schema.


Känns riktigt surt då jag inte ens hinner busa av mig innan jag börjar på schemat. Jobbar dagen innan jul, julafton, annandagen, nyårsafton, nyårsdagen. Sen börjar svinschemat.

Samtidigt är det jag som tackat ja (dock inte fullt medveten om schemat). Ser så hårt ut när man har schemat framför sig. Många långpass! Men 3 månader av mitt liv är en fjärt i urniversum. Känns ändå väldigt kul! Jag tutar och kör ba´! :) Blir bra med pengar (så bra som det kan bli när man jobbar inom vården)
Och att jobba helg är oftast riktigt trevligt. Man tar det lugna gatan, myser och äter massa snask.

Så ni som kommer jobba helg med mig får ursäkta om jag råkar ta med mig vinaren till jobbet för jag glömt att jag faktiskt inte är ledig helger längre;)





Tills vidare - I look to you my love

Rebecca


Bill och Bull

Det blev en lååång dag idag Med ca 2 timmars sömn var jag inte riktigt fit for fight. Tänkte vara lite smart igår. Lade mig för att läsa i sängen vid 01.15 och tänkte att jag då ganska snart skulle få somna. Men när jag slog igen boken så visade klockan 03.35. Jag hade visst fastnat med Liza Marklunds Sprängaren. Somnade vid 4 snåret. Hade på något sätt lyckas ställa klockan fel, men alla morgonbestyr hanns på 15 minuter. Nästan i alla fall:)

In till jobbet, förbereda inför Nobelfesten. Jag och Sara drog på oss varsin mysse och de blåa fleesekoftorna (och såg förövrigt ut som Bill och Bull) och for till Uppsalafärg för att kirra material. Tillbaka till jobbet. Måla måla måla. Sen skulle Sara på möte. Där satt jag och målade i all min ensamhet. Brände alla 55 glas, och donade lite till. Kände mig nästan yr i kolan efter att i timmar suttit och stirrat på den glänsande rosa målarfärgen.
Måste självklart lägga upp lite bilder sen på våra fina alster.
Stax efter 4 kom morsan och hämtade mig för lite handling på Maxi. En lång dag på 2 timmars sömn, ingen lunch och sen middag.

Eftersom tösen på jobbet blir fortsatt sjukskriven jobbar jag 75% fram tills 4:e december. Sen får vi se vad som händer. Är så skönt med fast schema, istället för att fara runt som vikarie.



Tillsvidare - lets do it, lets do it!

Rebecca



Juletid

Det är ju faktiskt snart jul. Ingen snö, ingen julkänsla alls. Snön är ju det som fulländar hela julen och allt vad den innebär. Knarret under skorna, snöflingorna som virvlar i gatlyktornas sken, pulkarejsen, kalla tår och blossande kinder.


När man äter pepparkakor för att bli snäll och avslutar varje mening med "...det är ju trots allt jul!"

Då säger jag, tacka vet jag julmusiken! Tända ljus, lite glögg och julmusik. Blir nästan lite pillimarisk bara jag tänker på det. trevligt!

Orkar nästan inte säga att jag älskar Carolas musik längre. Folk blir som tokiga. På riktigt. Jag har aldrig sagt att jag tycker om henne som person, för hon är (verkar) sannerligen....eum, speciell. Men hennes musik är bäst i mina öron. Och hennes jullåtar är magiska.

Och Celine Dion, okej henne måste man ju räkna i en klass för sig.
Men när hon sjunger Holy night, då får jag gåshud, varje gång. Omänskligt!
Om jag fick gå på en koncert med Celine Dion känns det som
att jag skulle kunna dö sen.
Jag fick i alla fall se Celine live!:)


Dom damerna kan spela sina julkort rätt.


Juletid. Stilla ro och frid
och på himlen stjärnan så blid.
Det klingar av klockor och människor ler.
En tid då vi tror på det goda vi ser.


En tid att glädjas, att öppna vår boning.
En tid för tillit och försoning
Ljus som värmer, som kommer närmre
Änglar i höjden som hälsar vår herre.



Det är tid att dela och tid att drömma
En tid att förlåta, tid för att glömma
















Tills vidare - för det är ju trots allt jul

Rebecca



starka grejer

Morsan har precis preparerat mig och brorsan, inklusive henne själv, med konjaks
glögg (eller skriver man cognac!?). Starkt som satan, inte så jävulusiskt gott heller för den delen. Men hon fnyser bara och säger nu ska vi rensa ur bihålor och hals. Vi är alla halvkrassliga och sitter nu med varsin mugg konjaksglögg och myser i sffan framför hockeyn tillsammans med en skål godis!

Och på tal om godis. Messade morsan som var ute och flängde och bad henne köpa hem lite gorre. Väl hemma med en proppad påse fanns det inget, INGET, som jag tyckte om. Det märks att ingen av dom har handlat godis åt mig. Dom tycker alla om hyffsat lika saker. Jag vill ju ha vingumms, nappar, sura nappar, suuuurt och choklad. Hm! Tröst-tog en äcklig godis och hämtade snusdosan i stället.

Är inne på Forever21 och kikar på lite nya trasor, har aldrig vågat mig på att beställa där ifrån, kanske ska slå slag i saken.

Ska in till jobbet i morgon igen. Måste bränna vinglasen till festen som jag och Sara gjorde gulddekorationer på, sen ska vi fixa skylten till Hagundagårdens egen frisör -och spa salong!:)


Tills vidare - skål!

Rebecca

Fullt ös

Sicken dunderhelg! Blev fullt ös denna helg med, hej och hå.
I fredags mötte jag upp en gammal vän och drack lite vin. Supertrevligt! Blev läskigt sent men ändock lugna gatan med tanke på att det var upp och jobba klockan 14 på lördagen.
Jobbade till 19.30 i lördags, sen hem och tagga till för att gå ut med Proppen och skaka de lurviga. Gled ganska tidigt från krogen och träffade en kompis. Och fasikens så sent det blev i lördags med.

Igår låg jag utslagen i soffan hela dagen. Var fruktansvärt trött!
Men nu känner jag mig pigg igen.

Imorgon blir det in och jobba en snabbis. Då jag sitter i "festkommitten" för nobelfesten på jobbet på torsdagkväll har jag en del att kirra med dekorationer och så vidare, tur att gulliga Sara hjälper till:)... Men tar mig lite sovmorgon och glider dit till 12.
Torsdag blir det jobba; 13-21
Ev. fredag dag
Söndag, 8 - 13 på Hasslish.
Som det ser ut jusst nu, ändras ganska snabbt.



Halsflussen är nästan helt borta känner av lite grand ibland, men hostan vill inte ge med sig. Den sitter där den sitter tydligen!




Tills vidare - grymt trevligt!

Rebecca




Så var det

Medans ordinarie personal är på SPA sliter vi vikarier. I morgon är vi ockå bara vikarier. Hoppas verkligen att ni har det bra och att ni kommer tillbaka med nya krafter. Vi behöver det!
Jobbar till 16 i möra, sedan blir den hem och käka tacos med familjen och kanske ett glas vin med mor.

Nu, det gamla vanliga, skutt ner i soffan och glo Tv tills man (förhoppningsvis) somnar.


Tills vidare - let me remind you

Rebecca

Knäckering

Kommit hem från jobbet. Stått ute i kylan och väntat på bussen. Är lite skönt när det är kallt och man kan pälsa på sig. Dock så blir man ju så röd om nosen och snuvig. Men lite vit snö på det, så blir det ju galant.
Var hos Linda och fixade kaluffsen igår. Efter massa pill i 3,5 timme var det klart. Tackar så mycket!:)

Grannarna här under har fest... igen. Dom är måttligt modiga som vågar köra max på högtalarna på en onsdag. Man kan till och med sjunga med i låtarna dom spelar. Jusst nu är det Snook - mister cool som dunkar. Helgerna är nemas problemas, men mitt i veckan. Konstigt att ingen gammal surtant eller barnfamilj har klagat...


Har smällt i mig en hel "knäcke-ring" med ost, tomat, gurka och lite aromat. Den satt där den skulle minst sagt! Därav den charmiga knäckebilden.

Halsen känns förövrigt lite bättre.
Nu ska jag tjocka ner mig i soffan bredvid mor och lillbroder och glo på dumburken.

Trevlig kväll!



Tills vidare - keep it going!

Rebecca


tonsillit

Oh mina ljuva strupe har kilat vidare till nästa stadie. Halsfluss. Gud vad trevligt! Har haft det säkert tusen gånger i mitt liv, men nu var det ett bra tag sen. Skulle vilja operera bort de där jädrans halsmandlarna, men mor min avråder. Hon menar på att då sätter sig viruset längre ner, och inte i halsen, och då är det svårare att behandla.
Men jusst nu är dom stora som hus och det är inte ens enkelt att andas längre. Och det där med att svälja är ju inte en dans på rosor. Känner mig inte pigg som en nerktergal.

Halsfluss (tonsillit)

Halsfluss är en infektion i halsmandlarna som beror på bakterier eller virus. Vid halsfluss gör det ont att svälja och du kan få feber. Läkare kan ordinera antibiotika om bakterier ligger bakom. Operation kan bli aktuell vid täta återfall.

Den vanligaste formen av halsfluss orsakas av streptokockbakterier Grupp A.

Halsmandlarna, som är en del av immunförsvaret, sitter på var sin sida om svalget i höjd med tungans rot. Vid halsfluss blir de inflammerade, röda och svullna och gör ont.
Sjukdomen kan gå över av sig själv, men ibland behöver den behandlas med antibiotika.

 

Symtom

När du har halsfluss gör det ont att svälja. Du får feber och en allmän sjukdomskänsla. Halsmandlarna sväller och blir ömma. Om vuxna samtidigt får hosta och snuva brukar det vara tecken på att de har smittats av virus.

Om symtomen inte går över av sig själva kan du behöva undersökas av en läkare.

 

 

 

 

Tills vidare - Kul! :/

Rebecca


Nov. 30, 2009

Så var det ju det där med julklappar också... Ooops! Brukar man inte säga att det är gemenskapen och den goda maten julafton handlar om!? Jag kör på det mottot i år;)

När jag har fixat håret i morgon så är det några saker kvar på vill ha listan. Tatuering och nya glajor får bli nästa löning. Glasögonen beställer jag från nätet. Man lånar hem ett par glasögon, gratis, och provar i lugn och ro. Skickar sedan tillbaka dom och bifogar synundersökningen om man vill köpa några utav glajorna. Sedan dimper de nya bågarna ner i lådan några dagar senare. Kan inte bli enklare. Plus att man sparar en hel del pengar än om man skulle köpa i butik.
Rekomenderar Favoptik.se och optikbutiken.se.

Har precis kört ett litet Beck - maraton med mor och lillbrorsan. Nu ska jag och min sönderhostade hals lägga oss framför TV´n och zappa lite, och förhoppningsvis somna snart.


Tills vidare - Jag är inte mer än människa

Rebecca


RSS 2.0