Tips på sommarläsning

Visst är det väl sommar nu?  Vi är ju inne i Juni nu men ändå känns det inte riktigt som man vågar säga att det är sommar än. Kanske är det för att 2/3 av det svenska året är mörkt och trist som det alltid känns som om det är vinter och man inte riktigt vågar ta ut segern när sommaren väl är här. Men nu är det faktiskt inte många veckor kvar tills delar av sveriges befolkning börjar ta ut sin semester.

Lata dagar på stranden, i hängmattan, i sommarstugan eller i båten ute på sjön. För många innebär ju detta även mycket läsning. Här kommer mina tips på bra sommarläsning!



 Snabba cash av Jens Lapidus.
Spänningsroman/ deckare

Vid det är laget har säkert de flesta läst den här boken och även tagit sig egenom uppföljaren Aldrig fucka upp. Men för den som inte har det, läs den! Stencool bok som tyckts ha fallit de flesta i smaken!

JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill.  Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.

Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.






Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Deckare
Även denna bok har säkert inte gått många omärkt förbi då den nu även gick på bio nydligen. En riktig sträckläsare. Lisbeth Salander är väl för jävla grym!

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. 




Den hemlige kocken -(det okända fusket med maten på din tallrik) av Mats-Eric Nilsson
Fakta
Du blir garanterat förvånad om inte förbannad efter denna bok.

Förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, smakförstärkare, aromämnen och färgämnen. Vad är det för något och vad fyller det för funktion?
Är verkligen den färskpressade apelsinjuicen så färsk? Är det tryffel i tryffeloljan?
Vet du egentligen vad det är du stoppar i oss? Vill du veta?







Box 21 av Roslund och Hellström
Kriminalroman
En av mina favoriter i deckarhyllan. En ung smart tjej som tar lagen i egna händer när boken gör en tvär vändning. Har en anings likhet med män som hatar kvinnor.

En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling -
är hon då god eller ond?




Tusen små bitar
av James Frey
Självbiografi (Roman? Har blivit hårt kritiserad vad det gäller just sanningbiten)
Egentligen kan jag inte riktigt placera vad jag tycket om denna bok. Allt i första person utan egentliga kapitelindelningar, utan anföringstecken, tankar och repliker flyter ihop. Sanning eller ej, jag kunde inte hjälpa att trilla dit för den skoningslösa och råa "verkligheten".

Tänk dig att du vaknar på ett flygplan. Du har ingen aning om var du har varit eller vart du är på väg. Ditt ansikte är sönderslaget och att du har blåmärken och sår på hela kroppen. Du har ingen plånbok, inga pengar, inget jobb. Polisen letar efter dig. Tänk dig att du bara är 23. Och att det har hänt förut?

Berättelsen om James vistelse på ett behandlingshem när han tar en sista chans att komma ifrån ett livslångt beroende av alkohol, kokain och crack. Så fysisk att den nästan stinker svett, spyor och panik.




Konsten att läsa tankar
av Henrik Fexeus

Fakta/ psykologi
En lite halvkomisk, lättläst och intressant bok för sommarens slöare dagar.

Konsten att läsa tankar är en humoristisk, insiktsrik handbok om hur man med psykologisk manipulation, sociala tekniker och förmåga att avläsa subtila ickeverbala signaler kan förstå, genomskåda och påverka andra utan att de märker något.Och vem vill inte besitta dessa kunskaper?





Vilka böcker rekomenderar DU!?






Tills vidare - trevlig läsning!

Rebecca

Kommentarer
Postat av: Sara

Tack! Jag är precis i färd att beställa en massa böcker från mamma som hon kan ta med sig hit till Norge.:)

2009-06-03 @ 18:48:17
URL: http://metrobloggen.se/brus
Postat av: Becca

Vad kul! Då får du berätta om det var någon som föll dig i smaken!:)

2009-06-07 @ 12:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0